Најновије

ТУРСКА ПОЧИЊЕ ИНВАЗИЈУ НА СИРИЈУ? Напали Асадове трупе – Руси послали војску

Турске трупе покренуле су инвазију на Сирију, супротно захтевима руске стране да одустане од било какве ескалације у Арапској Републици.

Фото: Правда

Само у последња 24 сата сиријску границу су илегално прешла четири огромна турска војна конвоја у којима се налази до сто тенкова и педесетак артиљеријских система.

Према речима локалног становништва, у Сирију је ушло и до 1.500 турских војника, а узимајући у обзир сателитске податке, у Сирију би у наредних неколико сати могле бити доведене додатне турске јединице.

Ситуација још није достигла директну ескалацију великих размера у Сирији, међутим, чињеница да су турске беспилотне летелице пре неколико дана напале положаје сиријских трупа у Тел Рифату указује да Анкара и даље иде у директну конфронтацију и да намерава да спроведе сопствени војну операцију.

Вероватно је Турска добила одобрење од НАТО-а у замену за одобрење да Шведска и Финска уђу у Алијансу.

Истовремено, постоје информације да је Русија пребацила своје додатне трупе у северни део Сирије. Конкретно, страни извори извештавају да је током протекле недеље до 600 руских војника стигло у ваздухопловну базу Камишли, али та чињеница још увек није поуздано потврђена.

Извор: Webtribune

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА