Најновије

Судији Специјалног суда препоручено да одбије пријаве 46 особа које тврде да су жртве ОВК

Канцеларија за учешће жртава при Специјалном суду у Хагу поднела је седми извештај са пријавама 46 особа које тврде да су жртве ОВК, у предмету против бивших лидера ОВК који су оптужени за ратне злочине, али је Канцеларија препоручила судији за претходни поступак да одбије да им додели статус жртве, преноси Љајми.

ОВК (Илустрација: Правда)

Тај портал је имао увид у извештај канцеларије у коме се наводи да се 46 особа пријавило за добијање статуса жртве која учествује у процесу против некадашњих лидера ОВК, а које тврде да су чланове њихове уже породице киднаповали припадници ОВК, да су неки нестали, а неки од њих касније пронађени убијени.

Међутим, нико од 46 људи који тврде да су жртве ОВК није успео да докаже да су чланови њихових породица, за које кажу да су их одвели припадници ОВК, послати у било који од "затвора" за које Тужилаштво терети Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија. 

И то је главни разлог зашто је Канцеларија за учешће жртава препоручила судији за претходни поступак да одбије свих 46 пријава.

Канцеларија је тражила од судије за претходни поступак да поступи као раније када је одбио пријаве наводних жртава и да се придржава правила поверљивости.

Тако је та институција у оквиру Специјалног затражила да се имена подносилаца пријава не дају јавности. 

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА