Најновије

Други дан протеста пољопривредника широм Србије, механизацијом блокирају путеве

Пољопривредници други дан заредом у више градова Војводине и централне Србије механизацијом блокирају путеве. Кажу да ће на протесту бити до испуњења захтева. Репортери Н1 преносе да су у току блокаде у Пожаревцу и Богатићу. Краљево и даље "забрањени град", полиција и даље не дозвољава пољопривредницима да се помере даље ка центру са кружног тока на Ибарској магистрали.

Пољопривредници из Новог Сада организовали протестну вожњу до Бановине, за поподне планирана блокада.

Одлука да се изађе на протесте уследила је након што је седам удружења из различитих крајева Србије није успело да постигне договор са премијерком Аном Брнабић, а потом одбило позив на састанак са председником Александром Вучићем.

Пољопривредници траже повећање субвенција по хектару обрадиве површине, да премија за литар млека уместо 15 буде 20 динара као и минималну откупну цена млека од 78 динара по литру плус приход на додатну вредност (ПДВ).

На листи захтева је и да се на дизел не обрачунавају акциза и ПДВ, да се уведе прелевман (заштитна такса) на млечне производе који се увозе из Европске уније и држава потписница споразума ЦЕФТА као и да се тренутна субвенција по крави од 30.000 динара увећа за 10.000 динара.

Ибарска код Краљева и даље блокирана, полиција не да тракторима да уђу у град

Ибарска магистрала код Краљева и даље је блокирана због протеста пољопривредника, а полиција не да да се тракторима уђе у град, јавља репортер Н1.

Ускоро ће 24 сата како је блокирана Ибарска магистрала на улазу у Краљево.
Полиција је окружила кружни ток и ту од јуче у 13 сати не дозвољава пољопривредницима да иду даље, наводи репортер Н1.

Они су, наиме јуче из Мрчајеваца кренули са око 50 трактора у протестну вожњу и планирали су да се врате пошто прођу криз центар града. Међутим, на улазу у град их је сачекала полиција.

И даље нема званичног саопштења зашто је то урађено, а незванично су пољопривредницима објашњавали да је то зато што би направили велике гужве и оштетили аутомобиле јер су узане улице.

Пољопривредници су на кружном току остали читаве ноћи и најавили су да се неће померити.

Неки су у току ноћи морали да напусте блокаду да би нахранили стоку и помузли краве.

У току ноћи су им се прикључили пољопривредници из околних села.

Краљевачки пољопривредник: Мора да се дигне кука и мотика да се ово мења

Раћо Видојевић, пољопривредник из Краљева, видно је био изнервиран јучерашњом одлуком полиције да блокира улаз у град пољопривредницима који су протестовали.

Новинарима се пожалио да не може да опстане у пољопривреди иако има „20 и нешто грла“.

„Па ово за време Хитлера…Мој стриц покојни на тенку је овде ушао у Краљево, а ја не могу да уђем данас то је срамота, јад и беда, Срам их било, до када више да их трпимо“, поручио је и додао:

„Ово мора да се дигне кука и мотика, да се ово мења. А ти Вучићу добро размисли ко ти је иза тебе, јер они ти поткопавају под ноге, и они ћете на крају срушити, прећиће код ових других“.

ТОТАЛНИ РАТ: Запад нема ресурса за истовремену борбу против Русије и Кине! (ВИДЕО)

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА