Најновије

КРИЗА НЕМА ДНО: Србија је ухваћена у ЕУ мишоловку без сира и свезана у лудачку кошуљу! (ВИДЕО)

Нећеш решити питање злочина ако одузмеш оружје. У руци криминалца нож је оружје, у руци хирурга и домаћице нож је оруђе. Тако је и са пиштољем, изјавио је др Милан Брдар, пензионисани професор социологије и филозофске методологије, приликом гостовања у емисији Реч канала Прави одговор. 

Он каже да је разоружање „пут неодговорнсоти, површности и једног лудила“, подсетивши да је, након „Рибникара“, тринаестогодишњак секиром напао жену и њеног малолетног сина код Зрењанина. 

- Ево, имамо пример, неће то радити пиштољима, радиће секирама. Радиће ножевима, шипкама, каменицама... А црно тржиште неће укинути и тек сада ће се распламсати. Многи који су предали оружје поново ће га набавити.  – нагласио је Брдар.

Он је навео да је могуће да све легалне поседнике разоружају, али будући да сви треба да оду на лекарски преглед, то ће значити да то значити да су све њих прогласили лудим.

- Ако нас све разоружају, ево, могуће да имају стручњаке, психијатре, који ће нас све прогласити за луде и узети нам сво оружје, шта ће онда радити ако крену злочини ножеима или маказама? Или секирама? Хоће ли онда да кажу, сад ћемо да одузимамо ножеве, секире, шестаре и шрафцигере, све живо што може да нанесе повреду. Свака куће има барем по десет ножева, па то је оапсно – ироничан је Брдар.
Он је упитао шта да уради када му упадне лопов у кућу, и закључио да му преостаје једино да га позове на кафу. 

Говорећи о протестима и митинзима, рекао је да можда није тренутак сада када се десила таква трагедија и да је требало сачекати месец дана. Међутим, по његовом мишљењу, опозиција је слаба и не може да победи на изборима стално се правдајући на крађу избора. 

- Кад су избори покрадени, нико никада није рекао: „Јао, хајде сада идемо поново“. Не, него кажу: „Дођите за четири године“. Значи, ако опозиција хоће да дође на власт, што је легитимно, она мора да се побрине како да дође до гласова – поручио је професор Брдар. 
Он је закључио да и када гласамо за неког из опозиције „гласамо са кнедлом у грлу“ јер, како је навео, „сви су се на власти показали, и сви су сити“. 

- Ко је на политичкој сцени ко је спреман отворено да каже да је за раскид односа са Европском Унијом, и да више нема смисла инсистирати на европском путу? Ако га има, тек он је маргиналан. А ово што нам ради Европа, и САД, истовремено глумећи неко партнерство, одавно је довољан разлог да кажемо: „Хвала вам више нећемо“ – истиче Брдар.

Према његовим запажањима, уместо такве поруке, ми и даље инститрамо на европском путу. 

- Ми смо ушли у мишоловку, само нема сира који нас је навукао да уђемо у ту мишоловку. Нема сира, поједен је. Али смо и даље у мишолвоци – закључио је Брдар. 

Он је рекао да криза нема дно, и да је Србија „свезана у лудачку кошуљу“. Детаљније о свему можете погледати у емисији на каналу Прави одговор. 

БЕРБА ХАМЕРА НА ПУТЕВИМА У УКРАЈИНИ: Руси објавили серију снимака, амерички теренци у пламену (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА