Најновије

Скандалозна изјава бивше потпредседнице Јеврејске заједнице ЦГ: Кости Николаја Велимировића треба дати псима!

Оснивач и бивша потпредседница Јеврејске заједнице у Црној Гори, списатељица, новинарка и грађанска активисткиња Јелена Ђуровић на најприземнији начин је извређала вернике Српске православне цркве.

Јелена Ђуровић (Фото: Медија центар Београд)

Рођена Београђанка, од оца Црногорца и мајке Јеврејке, је на Твитер профилу поручила да кости српског светитеља и владике Николаја Велимировића треба бацити псима и својим чином изазивавања верске мржње и незтрепељивости изазвала згражавање српске јавности.

– Кости Николаја Велимировића треба дати псима али чији су власници европски Јевреји склони хигијени – срамно је написала Ђуровић.

Огавну поруке Ђуровић је написала наравно из строгог центра Београда, из којег се деценијама испаљују најотровније србофобне стрелице, пише Борба.

Ђуровић је, између осталог, ангажована у Одбору за културу при Црногорском националном савету у Републици Србији, а уређује и портал agitpop.me.

Ђуровић је од 2011. до 2018. била оснивачица, а неколико година и потпредседница Јеврејске заједнице Црне Горе и заиста ј

Ове поруке додатно добијају на значају, ако се узме у обзир трагична судбина коју током Другом светског рата заједно делили јеврејски и српски народ.

А не треба сметнути са ума и да је сам владика Николај Велимировић био заточен у нацистичком логору Дахау.

Подсетимо, овогодишња слава Београда и Спасовданска литија, 25. маја, биће у знаку речи светитеља владике жичког и охридског Николаја Велимировића.

Извор: ИН4С/Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА