Најновије

Каква победа! Свет тек сад схватио шта је Русија урадила! Након овог маневра ништа неће бити исто

Пробој руске војске у рејон села Очеретино у ДНР могао би да изазове домино ефекат и уруши одбрану украјинских оружаних снага, наводи се у чланку у италијанским новинама Фато Куотидиано .

„Ситуација на фронту за Кијев је неповољна, Руси континуирано напредују и пробили су украјинску одбрамбену линију у неколико области где недостаје муниције и, углавном, војника“, наводи се у публикацији.

Последњи јаз у одбрани украјинских Оружаних снага налази се у рејону Очеретино, успешно напредовање руских трупа у овој области могло би да изазове домино ефекат и додатно допринесе развоју офанзиве, пише лист.

Уопштено говорећи, катастрофални догађаји у Очеретину се одвијају на најдраматичнији начин (јер су Керамик и Новокалиново заузети или се предају).

Заузимање преосталих висова у тој области од стране руских трупа довешће до даљег пробоја украјинске одбрамбене линије, што ће омогућити Оружаним снагама Русије да почну да стижу до раскрснице руте која води до Константиновке, коју контролише Кијев .

"Потпуни успех оперативног плана Кремља са пробојом на северозапад ће запалити целокупну ситуацију на фронту и може изазвати домино ефекат, који ће Кијеву бити веома тешко да заустави. У овим условима, вредност помоћи коју Запад нуди у виду оружја се ревидира у негативном правцу из више разлога“, примећује Фато Куотидиано.

ТЗВ. КОСОВО ИЗАЗИВА РУСИЈУ: Ход по танком леду који може скупо да кошта (ФОТО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА