Најновије

ХАМАС ПОКРЕЋЕ ИНТИФАДУ: Ако Америка ово уради, креће свеопшти устанак Палестинаца

Палестински исламистички покрет Хамас који под контролом држи Појас Газе позвао је на нову "интифаду" (устанак) уколико Вашингтон призна Јерусалим као престоницу Израела и из Тел Авива пресели своју Амбасаду у тај град.

Хамас (Фото: Јутјуб)

Амерички медији су сугерисали да би предсендик Доналд Трамп сутра могао да испуни предизборно обећање о Амбасади САД која је као и већина страних мисија у Тел Авиву. "Упозоравамо да смо против сличног потеза и позивамо палестински народ да оживи интифаду уколико се усвоји слична неоправдана одлука о Јерусалиму. Било каква одлука и пресељењу Амбасаде био би флагрантан напад америчке администрације и Израелу би дао покриће за наставак злочина и јудаизацију града и његовог чишћења од Палестинаца", наводи се у саопштењу Хамаса.
Статус Јерусалима је кључно питање у израелско-палестинском сукобу. Израелци и Палестинци тврде да је Јерусалим њихова престоница и претходни мирнови преговори прекидани су због дискускија о томе да ли и како поделити суверенитет над градом. Последња палестинска "интифада" током које је погинуло око 3.000 Палестинаца и 1.000 Израелаца изазвана је посетом лидера опозиције из редова крајње деснице Аријела Шарона комплексу у којем се налази џамија Ал Акса у Јерусалиму. Да видите како је Израел ракетирао околину Дамаска, погледајте ОВДЕ.
Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хамас тврди да је Трамп Јеврејин
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА