Најновије

ОТКРИВЕНО ШТА ЈЕ МАРАДОНА ПИО ПРЕД СМРТ! Спрема се хаос у Аргентини: Да ли је Дијегу због тога стало срце?

Прошло је већ скоро недељу дана од смрти легендарног Дијега Марадоне, а и даље све у вези њега у цетру пажње светске јавности.

Марадона (Фото: РИА)

Према најновијим информацијама из Аргентине Марадона је непосредно пред смрт узео коктел лекова који је  могао да  му узрокује штету на срцу.

У поменутом коктелу медикамената било је антидепресива и антипсихотика који се користе и за лечење биполарног поремећаја, тврде аргентински медији.

Појавила се још и информација како су лекари открили проширену кардиомиопатију, здравствено стање у којем срчани мишић слаби и буде увећан, али не може да испумпа довољно крви за остатак тела.

Списак лекове које је добио Марадона објављен је у извештајима у Аргентини, за које се тврди како потичу из медицинских картона који су сада код државних тужилаца, због истраге око свих околности овог догађаја.

Сем "Кветијапина" и "Габапентина", наводно је укључен и лек "Налтрексон" који се користи и за лечење од алкохола, као и антидепресив "Венлафакин" који се користи за нападе панике, "Лурасидон" који помаже са ослобађање нерворе и стомачни заштитник "Омепразол" уз комплекс витамина Б.

Специјалиста неурологије Нелсон Кастро аргентинским медијима рекао је да све зависи од количине наведене терапије.

"Морало би да буде испитано колико му је тих лекова дато и који су били критеријуми за узимање, да ли је било истовремено или је почео са једним, па променио на други. Било је доста мешања антидепресива и антипсихотика... Неколико ових лекова, примера ради кветијапин, лурасидон, венлафаксин... имају ефекте на срце, а један је пораст срчане фреквенције", рекао је специјалиста неурологије Нелсон Кастро.

Марадона својим залагањем спасао многе дечије животе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА