Најновије

ЛИНКОЛНОВ СЦЕНАРИО НА ТРАМПОВ НАЧИН! Шест сигнала који указују на намеру да активира војску

У седам спорних држава присутан је дуализам електорских гласова. Републикански електори су 14. децембра доделили алтернативни сет гласова председнику Трампу док су сертификовани електори гласове дали бившем потпредседнику Бајдену.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Демократе су успешно примениле исту тактику на Хавајима 1960. године додељујући алтернативни сет гласова Ј.Ф. Кенедију након што је гувернер сертификовао гласове за Р. Никсона. На крају, Конгрес је прихватио електорске гласове за Кенедија иако он није био декларисан председником 11 дана након што су Никсонови електорски гласови сертификовани.

Тужбе адвокатице Сидни Павуел поднесене Врховном суду за Џорџију и Мичиген биће  неблаговремено разматране тек 14. јануара. Судски службеници, који полажу две заклетве и морају да штите устав САД, поново користе процедуру да заштите дубоку државу. У међувремену, државе Аризона и Висконсин одмах су одбиле тужбе без икаквог објашњења. 

Вилијам Бар, бивши државни адвокат, поднео је оставку да би могао да буде на располагању као сведок. Џон Дурхам, специјални саветник врло широких овлашћења, задужен је да јури починиоце. С обзиром на то да цивилни судови блокирају судске процесе или одбијају да преузму случај, Дурхам је у позицији да постави војни суд (милитарy трибунал) који ће извршавати њих задатак.

До "ограниченог" војнога стања у спорним државама можда је остало мало времена. Директор Националне обавештајне агенције Џон Ретклиф поднео је председнику Трумпу извештај у којем му је потврдио интензивну умешаност Кине и других земаља у изборе што је, по његовој процени, променило резултате избора.

Нови секретар обране Крис Милер наредио је Пентагону да заустави Бајденово транзицијско брифирање на две недеље. Председник Трамп наредио је особљу Беле куће да напусти подручје Вашингтона, а генерал Мајкл Флин позива га да уведе војно стање.

То је урадио Абрахам Линколн, он је применио Закон о војном стању 1861. године као одговор на грађански рат. Суспендовао је "хабеас корпус", закон који штити личну слободу од самовоље извршне власти, без обзира на реакције судија и медија. Ухапсио је 14.000 политичара и угасио више од 300 новина. Под Линколновим вођством окончан је грађански рат, враћен држави мир и укинуто ропство.

Јасне поруке

Шест сигнала који указују на Трампову намеру да прогласи Закон о војном стању:

1.Декларација из 2018. године о ванредном стању (Децларатион оф а Натионал Емергенцy) и Извршна наредба из исте године као одговор на умешаност других држава у изборе, а која наредба захтева од директора Националне обавештајне агенције да председнику поднесе извештај до 45 дана након избора о умешаности других држава у изборе;

2. Замена бившега секретара обране Крисом Милером који ће, за разлику од раније бирократске процедуре, директно одговарати председнику с циљем да се заобиђу шпијуни унутар владе и директно управља операцијама;

3. 7. децембра Трамп је најавио да ће се велике ствари догодити. Следећег дана Тексас најављује тужбу против четири државе за неуставну изборну процедуру. Истога дана 82. ваздушнодесантна дивизија на своме Фејсбук профилу пише да "олуја долази", а нешто касније су објавили и "Ово остаје земља слободних толико дуго колико је дом храбрих".

4. Избори су класификовани као пуч и злочин. У свом Твитер посту Трамп је написао: "Чињеница је да је наша држава украдена. Пуч се догађа пред нашим очима“. Издаја државе мотив је да Трамп потенцијално користи војску да истражи, ухапси и казни криминалце.

5. При посети војној академији Вест Поинт Трампа су топло дочекали војници и маринци кадети. Та је посета порука његовим ривалима да је војска уз њега.

6. Тајанствене кодиране речи појавиле су се у Вест Поинту и Вашингтону. У Вест Поинту на једном од хеликоптера симбол лобање и број 659. Трампови интернет пратиоци број су идентификовали као 659-ти пост послат од стране "Трамповог тајнога тима" пре 2 године, а у којем је писало "Пуцањ који ће чути цели свет". Истог дана у Вашингтону исту је реченицу изговорио генерал Мајл Флин.

Извор: Логично

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА