Најновије

У ПЕТАК СИГУРНО НОВЕ МЕРЕ: Члан Кризног штаба открио шта можемо да очекујемо за викенд

Седница Кризног штаба за борбу против вируса корона одржана је данас, а за сада није донета ниједна нова мера.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да за сада нема скраћивања радног времена, у наредна два дана, али да ће се скраћивање у будућем периоду свакако разматрати.

Он је за "Н1" рекао да се сат времена дискутовало на седници штаба да би се дошло до тог става и да ће "скраћења некаквог радног времена свакако бити".

"Постоји потпуно сагласје у медицинском делу Кризног штаба и јасно је да желимо потпуно укидање радног времена у том периоду", рекао је Кон.

Др Кон је истакао да ипак постоје правне препреке, када је у питању предлог затварања свега на пет дана, али да у оквиру скраћења радног времена постоји могућност да "ако некоме кажете да не може да ради током викенда – то је је скраћење радног времена", а не забрана рада.

На питање да ли то значи да може да се догоди да неко не ради за викенд, он је одговорио: 

"Ми смо дефинисали највећа места заражавања, првенствено се то односи на места зимовања, скијалишта, да не прозивам тачно која, имам отпор да превише тога кажем и да уместо да разјасним, чини ми се све још више компликује".

Упитан да ли ће се то односити на тржне центре, ресторане и кафиће и да ли ће бити скраћивања њиховог радног времена, рекао је:

"О свему ће бити речи, нема дилеме да нешто мора. Овако оставити тако нагло пуњење без мера јасних за викенд није прихватљиво и није реално", каже Кон и додао: 

"Поштравања мера, да се нико не изненади, озбиљно је обећано да ће тога бити, не само за викенд већ и надаље", рекао је Кон истичући да очигледно појачане контроле нису уродиле плодом, а да је повећан број новозаражених јасан разлог за увођење ригорознијих мера.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА