Најновије

ПОГИНУО ТУРСКИ ГЕНЕРАЛ КОЈИ ЈЕ ДОНЕО ПОБЕДУ АЗЕРБЕЈЏАНУ: Срушио се војни хеликоптер у Турској (ФОТО)

Командант 8. корпуса копнених снага Турске, генерал Осман Ербаш, који је погинуо у паду војног хеликоптера, био је заслужан за победу Азербејџана у рату у Нагорно-Карабаху и учествовао у испитивању дрона Bayraktar TB2. Телеграм-канал WarGonzo пише о овоме позивајући се на Sel;uka Bajraktara, власника компаније која производи дроновe.

Турска и Азербејџан (Фото: Министарство одбране Турске)

Предузетник је рекао да је са Ербашем био пријатељ више од десет година. Заједно су тестирали развој борбене употребе беспилотних летелица.

Поред тога, према WarGonzo-у, у Турској се Ербаш сматрао једним од аутора стратегије која је Азербејџану и турским војним саветницима помогла да успеју у сукобу у Нагорно-Карабаху.

Генералов хеликоптер срушио се у источној Турској у четвртак 4. марта у поподневним сатима. Поред Ербаша, још осам људи је погинуло, а четворо је повређено.

Дана 27. септембра 2020. године почеле су битке на линији разграничења између Азербејџана и Нагорно-Карабашке републике. Наставили су борбе до 10. новембра, када су Баку, Јереван и Москва усвојили заједничку изјаву о прекиду ватре. Као крајњи резултат рата, Азербејџан је повратио низ територија изгубљених раних 1990-их.

како је Украјина задала ударац Америци, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА