Најновије

"КО ЈЕ РЕКА Ј*БА ЛИ ГА ЋАЋА ДА СЕ ЦРНА ЛЕГИЈА НЕ ВРАЋА" Усташко дивљање у Сплиту на дан оснивања НДХ (ВИДЕО)

Друштвене мреже "горе" од снимка усташке журке која се десила јуче на улазу у Сплит. 

Усташе у Сплиту славе НДХ. (Фото: Фејсбук видео)

На 80. годишњицу оснивања злогласне Независне Државе Хрватске у којој су животе у стравичним логорима и зверствима изгубиле хиљаде Срба, Јевреја, Рома али и хрватских партизана, група људи је запалила бакљаду и певала усташке песме.

Na ulazu u Split, na nadvožnjaku na Barutani, sinoć je istaknuta poruka 'Ko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna legija ne vraća', te se uz bakljadu zapjevale ustaške pjesme.

Posted by Split UŽIVO on Saturday, April 10, 2021

На сплитком надвожњаку истакнули су и поруку из познате усташке песме "ко је река', ј*ба ли га ћаћа, да се црна легија не враћа".

Хрватски сабор требало би до краја маја да расправља о изменама и допунама Казненог закона (КЗ) које предлаже владајућа коалиција, а ових дана довршен је и нацрт текста којим би се у Казненом закону требало да угради члан о забрани јавне употребе усташког поздрава "За дом спремни", писао је недавно Јутарњи лист.

Реч је о иницијативи коју је почетком ове године покренуо председник Јеврејске општине Загреб Огњен Краус који је организовао три састанка на која су дошли представници већине парламентарних странака и мањински заступници, а све како би се санкционисала свака употреба усташких и фашистичких симбола.

Јутарњи лист пише да се у нацрту који су добили на увид предлаже допуна закона тако да се након чланка 325. додаје чланак 325. а) "Истицање обележја националсоцијализма, фашизма, усташког и четничког покрета или режима" с текстом: "Ко у јавном простору користи, јавно истиче, носи на одећи или показује у јавности на други начин симболе, пароле, слогане, заставе, знакове, ознаке, слике, имена, надимке, називе, поздраве, покличе, начине поздрављања, гесте, одоре или њихове делове или друга обележја фашистичког, националсоцијалистичког, усташког и четничког покрета или режима или њихових водећих особа или јединица, казниће се казном затвора од шест месеци до три године."

Тајне акције Легијиних јединица коначно угледале светлост дана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА