Најновије

Сарадње између Војводине и Александрије: Велики потенцијали за Србију и Египат!

Делегација на високом нивоу на челу са председником Покрајинске владе Војводине ове недеље борави у посети Александрији као капији Африке и арапског света.

Фото: Промо

Као резултат прве посете Новом Саду групе франкофоних амбасадора којом председава амбасада Египта у Србији у марту ове године, председник Покрајинске владе Војводине,  Игор Мировић, предводиће прву високу владину и пословну делегацију у посету Гувернорату Александрија, Египат, у периоду од 23. до 26. маја 2021. године, а коју чине високи званичници и председник Привредне коморе Војводине,  Бошко Вучуревић.

„Топло поздрављамо ову важну посету која представља врхунац заједничких активности током последње три године на пољу сарадње између Војводине и Александрије у различитим областима, укључујући трговину, инвестиције, пољопривреду, образовање, културу и туризам” рекао је амбасадор Егита у Србији, Амр Алгувејли.

Програм укључује састанке на високом нивоу са Генералом Мохамедом Ал Шерифом, гувернером Александрије, и Ахмедом Ал Вакилом, председником александријске Привредне коморе, посете александријској лучкој управи, индустријској зони Бурџ Ал Араб и светски познатој библиотеци у Александрији. „Верујем да ће ови садржајни састанци донети конкретне резултате у виду споразума између власти двеју покрајина и комора“, истакао је амбасадор Алгувејли.

 Раније активности које је иницирала амбасада Египта у Србији у циљу даљег унапређења сарадње између Војводине и Египта, укључујући посете високих званичника из Египта, укључујући посету министарке културе др Инас Абдел Дајем, након учешћа Египта као почасног госта на Београдском сајму књига у октобру 2019, посету гувернера Асуана поводом потписивања декларације о омладинским престоницама Африке и Европе за 2019, као и посету гувернера Црвеног мора везану за промовисање сарадње на пољу туризма. Ове пионирске економске активности такође укључују посету Првог египатског економског каравана у 2018. години и коначно недавну онлајн конференцију између Привредне коморе Србије и Привредне коморе Александрије, одржану у јануару 2021. године, након чега је уследио Б2Б онлајн форум који су две коморе организовале у априлу 2021. године, што је омогућило састанке истакнутих компанија из обе земље и идентификовало сегменте економије са великим потенцијалом за сарадњу: пољопривреду, прехрамбену производњу и прерађивачку индустрију, производњу намештаја и информационе и комуникационе технологије.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА