Најновије

БРНАБИЋ ПРЕТИ УГОСТИТЕЉИМА: Радиће све инспекције!

Премијерка Ана Брнабић обратила се јавности након седнице Кризног штаба и појаснила шта чека угоститеље у нашој земљи.

Ана Брнабић. (Фото: Јутјуб)

Одлука је да од суботе, 23. октобра, од 22 часа уведемо ковид пропуснице за све угоститељске објекте у затвореном простору“, казала је она.

„Зато што ми и даље имамо на снази меру да угоститељски објекти раде до 1 час ујутру, у том смислу не можемо сад ово да уводимо по ноћним клубовима, тако да у свим угоститељским објектима – расторанима, кафићима, баровима, свим сличним објектима – нећете моћи да будете у затвореном простору без валидне ковид-пропуснице“, истакла је.

Рекла је да је било проблема и реакција у вези са фотографијама на ковид-пропусницама, тако да оне неће имати фотографије већ ће ковид редари и друга овлашћена лица моћи да затраже на увид лични документ са фотографијом уз пропусницу, било личну карту или пасош или други званични документ издат од званичног органа.

Влада ће, додаје, сутра на редовној седници, усвојити уредбу којом ће правно лице или предузетник, односно организатор догађаја, бити дужно да провери да идентитет носиоца ковид-сертификата увидом у важећи документ са фотографијом.

„Инспекције су спремне, комунална милиција је спремна, прошли су све обуке. Идентификовали смо и оне проблеме да уколико немају приступ интернету како би проверили ту ковид-пропусницу, ми ћемо им давати посебан приступ интернету, тако да не морају да брину о томе“, нагласила је.

Према њеним речима, све инспекције ће бити укључене.

„Све инспекције – не надлежне инспекције, не санитарна инспекција и не само трговинска инспекција, не здравствена инспекција – све инспекције ће контролисати примену ових мера“, изричита је премијерка.

Каже да не жели да чује да не постоје капацитети за контролисање да ли се поштују мере и да је зато прошле недеље био састанак Координационе комисије за поштовање мера.

„Ако треба ветеринарска инспекција, фитосанитарна и нуклеарна инспекција… да се укључи, нека се укључе само да исконтрослишемо да се постојеће мере поштују. Непоштовање сви виде, али нико не реагује“, рекла је Брнабићева.

Драма на небу изнад Црног мора, суперсонични стратешки бомбардери САД ударили на Русију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА