Најновије

НОВАК ЂОКОВИЋ ПРЕД ЗАБРАНОМ? Енглези већ ликују због гренд слем хаоса

Новак Ђоковић је изнад свих када је у питању Аустралијан опен, али његова доминација би сада могла да буде прекинута - и Енглези као да већ славе.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Најбољем тенисеру света енглески "Дејли експрес" посветио је огромну пажњу због новонастале ситуације са коронавирусом.

Поменути лист већ разматра шта ће бити "ако Новак Ђоковић добије забрану одбране титуле на Аустралијан опену", посветивши своју велику анализу потрази за одговором на питање - ко, у Србиновом одсуству, има највеће шансе да му узме трон "који неће бранити".

Подсетимо, питање вакцинације против САРС-КоВ-2 типа коронавируса је тема о којој се у свету тениса говори месецима. Сада су играчи суочени с новом ситуацијом по том питању, и то на Аустралијан опену.

Наиме, само тенисери који су примили две дозе вакцине добиће дозволу да се такмиче на том гренд слему, а "Дејли експрес" тврди да "Ђоковић, за кога се претпоставља да се није вакцинисао, лако може да добије забрану доласка у Мелбурн".

- Како сада ствари стоје, услед новог прописа (у аустралијској држави Викторија), сви учесници Аустралијан опена ће морати да покажу доказ о вакцинисању, а Ђоковић је, засада, одабрао да о томе да ли је примио вакцину против новог коронавируса не открива детаље. И, ако Новак добије забрану учешћа, Роџер Федерер би могао да буде најближи освајању нове важне титуле, пише поменути лист.

Он подсећа да је "Србин имао невероватну форму у 2021, у којој је освојио три од четири највећа пехара, а сада би могао да остане и без још једног, након што је недавно поражен од Данила Медведева у финалу УС опена".

- Ђоковић спада у оне тениске звезде за које се верује да нису вакцинисани и иако тек предстоји разговор између званичника овог спорта и аустралијских политичара, изгледа да ће обавезна вакцинација бити прописана за све учеснике (Аустралијан опена). То би Федереру много олакшало посао да дође до своје прве гренд слем титуле од 2018.

Наиме, Ђоковић је на Ролан Гаросу наговестио да није примио вакцину, јер је, говорећи о обавезној вакцинацији, истакао "да се нада да до тога неће доћи", јер је "одувек веровао у слободу избора". Додао је томе и следеће речи:

- Задржаћу за себе ту одлуку да ли ћу се вакцинисати или не, то је интимна одлука и не желим да се упуштам у ову игру "да ли сте за или против вакцина", што медији, нажалост, стварају ових дана.

Новак Ђоковић је освојио три последња Аустралијан опена, девет укупно, по чему је без премца у тениској историји, а ако Србин буде приморан да прескочи овај турнир, то ће умногоме олакшати посао другима, нарочито Федереру.

Швајцарска легенда можда има 40 година, али је освојио то такмичење шест пута, а последњи је који је тамо тријумфовао пре Ђоковића, 2018, када је савладао Марина Чилића, годину дана након што је то урадио и Рафаелу Надалу.

Заправо, Надал је изгубио последња четири финала Аустралијан опена, није тамо подигао пехар од 2009, а од тада је само Стен Вавринка, поред Федерера, Ђоковића и Шпанца, осетио сласт победе на гренд слему у Аустралији.

-Све ово даје наду Федереровим навијачима да ће њихов љубимац увећати своју импресивну колекцију гренд слем титула, тим пре што му време за то истиче, а управо ће му највећа шанса бити принудно одсуство Ђоковића - истиче се у тексту "Дејли Експреса".

Амерички институт финансирао испитивања вируса корона у Вухану од 2014. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА