Најновије

ОБРАДОВИЋ: Срби са Косова хитно да напусте лажне институције лажне државе Косово

Председник Двери Бошко Обрадовић позвао је данас директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића да, уместо што друге оптужује за оно што власт ради, позове Србе са Косова да хитно напусте „лажне институције лажне државе Косово“ у којима седе док иста власт гради полицијске и војне базе на северу Косова.

Фото: Јутјуб

„То не би било могуће без сагласности власти у Београду и сагласности локалних власти на северу Косова и Метохије које су део лажних институција сепаратистичких власти у Приштини“, поручио је Обрадовић у писаној изјави.

Према његовим речима, свако учествовање у сепаратистичким институцијама власти представља признање лажне државе Косово, а то је оно што Петковић и његови претходници на челу Канцеларије за Косово и Метохију годинама раде.

Како каже, резултат погубне косовске политике Српске напредне странке (СНС) није пет према нула за Београд, како су се то „бусали у празна преговарачка прса“, већ нула према 15.

„Све што су до сада испреговарали у Бриселу и Вашингтону, сви споразуми које су потписали и усмени договори које су направили, искључиво су на штету српског народа и државе на Косову и Метохију и никада нису прошли верификацију Скупштине“, рекао је Обрадовић и додао да зато сутрашња седница парламента коначно доноси могућност да се чује критика досадашње косовске политике власти и понуди алтернатива.

Он је указао на то да ће се на седници уместо председника Владе Ане Брнабић обратити председник државе Александар Вучић, који није поднео било какав свој писани извештај о чему „неовлашћено преговара са сепаратистичким властима већ 10 година“.

„На овом примеру већ видимо кључну демократску аномалију нашег политичког система – Влада Србије, која се налази у техничком мандату већ осам месеци, неће пред Народном скупштином бранити сопствени извештај већ ће то учинити председник државе који све време излази ван својих уставних надлежности“, казао је Обрадовић.

Како истиче, то је јавно признање да Србијом не влада Влада, како то налаже Устав, него председник који је узурпирао власт и преузео надлежности које су супротне Уставу Србије.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА