Најновије

ТЕРОРИСТИ ОТКРИЛИ: Постојао је и алтернативни план за 11. септембар

Терористи који су организовали напад на Њујорк 11. септембра 2001. развили су алтернативне планове за напад. Њих је у емисији руског канала НТВ навео директор Центра за политичка истраживања и консалтинг, бивши заменик министра спољних послова Русије Андреј Фјодоров.

11. септембар (Фото: јутјуб)

Фјодоров је рекао да се једном срео са човеком који је "делимично умешан" у терористички напад који се догодио у Њујорку. Сазнао је да је напад планирала Ал Каида годину дана унапред и да разматра различите опције. Прва опција је истовремена експлозија на свим станицама метроа, друга је експлозија "прљаве бомбе" на Менхетну, уређаја са радиоактивним материјалом. За отприлике 5-6 месеци, терористи су дошли до закључка да би најефикаснији начин био коришћење авиона.

Раније је политиколог Сергеј Марков разоткрио главне митове о терористичком нападу 11. септембра, посебно верзије оних који за инцидент окривљују САГ, које су наводно искористиле инсценирану експлозију као изговор за инвазију на Авганистан. Дакле, присталице теорија завере изнеле су верзију да су видео записи катастрофе монтирани. Међутим, авионе су приметили не само потенцијални камермани, већ и пролазници. Стручњак је нагласио да, узимајући у обзир све посебности америчке бирократске машине, не би било могуће сакрити тајну ове величине.

Пре двадесет година, терористи су отели четири цивилна авиона. Два су послата на куле близнакиње Светског трговинског центра у Њујорку, један на Пентагон, а последњи је пао у поље. Скоро три хиљаде људи је погинуло, више од шест хиљада је повређено.

Наш ексклузивни материјал о 11. септембру можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА