Најновије

Припадници Росу отели Србина и санитетско возило

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да су данас на северу КиМ припадници Росу зауставили санитетско возило које су заједно са возачем Дејаном Спахићем одвели у непознатом правцу.

Росу (Фото: Јутјуб)

О овом, како каже, скандалозном догађају, Петковић је обавестио високог представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.

Петковић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да се инцидент догодио око 14 сати на путу Лепосавић-Косовска Митровица код Грабовца и најавио да ће због тога бити поднета кривична пријава против Аљбина Куртија који је наставио да терорише српски народ на Косову и Метохији.

Како је рекао Петковић дан након умиривања тензија на северу КиМ Курти креће са новим, најтежим провокацијама,

„Четири полицајца Росу до зуба наоружаних, маскирани су киднаповали Дејана, а један припадник Росу је сео за волан санитетског возила и сви су отишли у непознатом правцу ка југу”, рекао је Петковић.

Разлог због којег се то догодило, наводи Петковић, јесте што је Дејан Спахић превозио лекове из Дома здравља у Лепосавићу ка Здравственом центру у Косовској Митровици.

„Аљбин Курти удара и на наше болеснике, пацијенте који у тешком стању и који чекају на ове лекове и инфузиони материјал. После удара на таблице и личне карте, сада на ред долазе и здравствене институције”, рекао је Петковић, пренео  је Танјуг.

Он је додао да је српски народ изузетно и узнемирен јер нико не зна шта је следећи потез Куртија и да је о овом догађају обавестио и Мирослава Лајчака”.

Више о дешавањима на КиМ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА