Најновије

ВАГНЕРОВЦИ НАПРЕДУЈУ: Заузели насеље одакле ће стварати проблеме Украјинцима

Добровољци су успели да пробију непријатељску одбрану у селу у правцу Бахмута и сада имају прилику да се крећу даље, пише агенција ФАН.

Музичари (Фото: ФАН)

Борци Вагнерове групе су ослободили село Озарјановка, које се налази јужно од Бахмута (бивши Артјомовск) у близини Курдјумовке, објавио је свом Телеграм каналу ратни репортер Александар Симонов.

Према његовим речима, добровољци су му испричали свој успех ујутру 28. новембра.

„Тако су „музичари“ проширили своју зону контроле у ​​близини стратешки важног града. Следећа фаза ће вероватно бити јуриш на насеље Курдјумовка, уз које се Озарјановка налази. Остатак информација о промени ситуације у правцу, који су последњих дана дистрибуирали свакакви „тркачи за сензацијом“, нетачни су'’, написао је Симонов.

Град Бахмут је важан логистички центар Оружаних снага Украјине у овом делу Донбаса. Током година контроле над насељем, кијевски режим га је претворио у моћно утврђено подручје и тамо непрестано пребацује људство и наоружање. Из тог разлога, бахмутски правац је сада једна од најкритичнијих тачака.

Ипак, борци Вагнерове групе настављају офанзиву. Како је изјавио војни стручњак Борис Рожин, успех у Озарјановки омогућава добровољцима да покрију непријатељска утврђења у Курдјумовки са југа и стварају додатне потешкоће за Оружане снаге Украјине.

О плановима Русије за напад на Јапан прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА