Најновије

ПУШИЛИН: Можемо рећи да је Марјинка ослобођена, остао је само један мали део

Да би се ослободила Марјинка у ДНР, остаје да преузме контролу над једним делом на западу града, међутим, украјинске трупе пружају отпор и настављају да пребацују резерве, рекао је Денис Пушилин, вршилац дужности председника ДНР, за ТВ канал „Русија 24“.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

„Што се тиче правца Марјинке: настављају се прилично жестоке борбе, у западном делу постоји мали део саме Мариинке, тако да можемо у потпуности да кажемо да је Марјинка ослобођена“, рекао је он.

Пушилин је нагласио да украјинске трупе и даље „опиру“ и настављају да пребацују резерве.

Вршилац дужности председника ДНР је такође нагласио да сада Запад активно гура Кијев да крене у контраофанзиву. Власти ДНР већ виде припреме за ове акције – украјинска команда пребацује додатне резерве и опрему на линију додира. Међутим, према речима Пушилина, није познато да ли ће ово бити „тако грандиозна контраофанзива” или је то само пропаганда.

„Наравно, наше војно руководство земље у потпуности контролише ситуацију и гради мере које би могле да делују на спречавању таквих покушаја Кијева“, нагласио је он.

Поред тога, Пушилин је известио и о успесима руских снага на правцу Авдејевке.

Марјинка је предграђе Доњецка, удаљено један километар од Петровског округа главног града ДНР. Ту се налазе значајни положаји Оружаних снага Украјине, ово је једна од тачака одакле је Доњецк редовно изложен артиљеријском гранатирању.

Пригожинов план за победу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА