Најновије

СКАНДАЛ У СЕВИЉИ: Делегација тзв. Косова унела заставу на стадион, обезбеђење јурило да је уклони (ВИДЕО)

Шпанци нису хтели да тзв. Косово вечерас у Севиљи наступи уз заставу и химну. УЕФА и ФИФА су их натерали да то учине, али су они некако смислили креативна решења да то не буде примећено. Тако су током преноса на шпанској телевизији исекли моменат у којем се интонира химна ове тзв. државе, а у преносу ниједном неће бити изговорена реч Косово, а скраћеница у углу екрана која показује резултат написана је малим словима.

Скандал у Севиљи (Фото: Твитер)

Међутим, то проблема је ипак дошло и то на „празним“ трибинама. Иако публике нема и није дозвољена, представници гостујуће делегације унели су заставу самопроглашене земље у ложу стадиона. Шпанцима то не да се није допало, већ су позвали обезбеђење да је уклони!

Како преносе албански медији, вођа навијачке групе „Дарданци“, Лули Бериша је одбио да преда заставу и она је остала у поседу гостујуће делегације. Исти медији овај инцидент оцењују као срамоту за организатора утакмице, Шпанију.

Дешавања на утакмици Шпанија – тзв. Косово су наставак проблема који у европском фудбалу тиња месецима, а којем је претходила права предигра око тога на који начин ће гостујући тим бити дочекан. Оно што је додатни притисак на УЕФА јесте да ни Грчка, ни Грузија не признају самопроглашену земљу, па ће бити занимљиво видети њихове реакције када буду играли међусобно.

"Афера Цвијан срушиће Вучићев режим". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА