Најновије

ИСТРАГА ПРОТИВ ОЦА САВЕ?! Шиптари га терете за ратне злочине

Савет за заштиту људских права и слобода из Приштине саопштио је да би против игумана манастира Високи Дечани Саве Јањића требало покренути истрагу због ратних злочина.

Игуман Сава Јањић (Фото: Јутјуб)

Саву Јањића, према мишљењу Савета, треба истражити "због његове улоге пре и током рата на Косову, због цивила заточених у манастиру Дечани“, због чега, сматрају, сноси главну одговорност, објавио је приштински лист „Репортери“, а преноси "Спутњик".

"Очигледно незадовољни упозорењима које игуман Сава често упућује због угрожености Српске православне цркве на Косову и Метохији, из Савета за људска права инсистирају да се спроведе истрага о манастиру Дечани и могућој умешаности Саве Јањића у кршење ратних закона и хуманитарног права“, пише Косово онлајн.

Савет за заштиту људских права и слобода из Приштине сматра да је после 21 године од завршетка рата бесмислица рећи да је манастир Дечани угрожен.

"Сава Јањић сада се жали да косовски Албанци и институције угрожавају манастир Дечане. У међувремену не спроводи међународне споразуме, попут одлука Уставног суда, не прихвата косовске институције и државу Косово, а одлуке судова прихвата селективно“, наводи  Савет, уз тврдњу да је отац Сава "диригент српске пропаганде".

Ко је дао зелено светло за нову базу на северу КиМ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА