Најновије

ТРЕБАЛО ЈЕ ДА БУДЕ ОТРОВАН У ЗАТВОРУ! Језиви детаљи у вези са Милошевићем који су и Миру Марковић бацили на колена!

Милошевић због лажних вести да је на самрти и после силних убеђивања супруге Мире Марковић, једва је пристао да оде на прегледе на ВМА, у апартман у којем се и Тито својевремено лечио.

Слободан Милошевић. (Фото: Јутјуб)

Слободан Милошевић. (Фото: Јутјуб)

Некадашњи управник ЦЗ каже да поуздано зна да његов тадашњи притвореник није требало да доживи испоручење Хагу, већ да је постојала намера да га пре тога убију, највероватније затрованом храном.

Бивши председник СРЈ и Србије Слободан Милошевић требало је да 2001. године буде отрован у Централном затвору, непосредно пре изручења Хашком трибуналу, открио је тадашњи управник ЦЗ Драгиша Блануша.

- Прича да ће Милошевића покушати да путем хране или слично отрују показала се истинитом. Из веома поузданих извора сам сазнао да је то требало да се деси на следећи начин: да се он отрује, а да се ја и људи око мене прогласимо кривима због несавесног вршења службе. Коме је то ишло у прилог, ви процените сами - испричао је Блануша у емисији Мире Адање Полак на РТС.

Лечење на ВМА  

Он је објаснио и како је његов тадашњи притвореник, због лажних вести да је на самрти и после силних убеђивања супруге Мире Марковић, једва пристао да оде на прегледе на ВМА, у апартман у којем се и Тито својевремено лечио.

- Онда се укључују и сви остали, долази истражни судија, тужилац, Мира Марковић, долази читава екипа са директором "Дедиња" са свим апаратима да га прегледају. Он лежи опуштено. Овима са "Дедиња" каже: "Ви се склоните, с вама нећу да разговарам." Мира клекне поред кревета и почиње да га моли: "Па нећеш ваљда да ми умреш овде." Он онако лежи: "Ма нећу ја нигде." И тако после неколико убеђивања његове супруге, он каже: "Добро, идем на ВМА, али да ме искључиво прате управник и радници обезбеђења" - сведочи тадашњи управник ЦЗ, уз опаску да је дан пре тога с Милошевићем мерио притисак у његовој ћелији и да се испоставило да има виши притисак од њега.

Необичан детаљ из лифта

Он памти и необичан детаљ из лифта ВМА:

- Док смо силазили доле до возила, Милошевић се лоше осећао и био је у инвалидским колицима која је гурао службеник затвора. У том теретном лифту поред мене је била Мира и у једном тренутку наслонила ми је главу на раме и рекла: "Хвала вам много што га чувате".

Према речима Блануше, претеране нежности било је и током њених посета Милошевићу.

- Мира је сваки дан у посету долазила у 12 сати и задржавала се сат, сат и по. Када она закасни због превоза или не знам чега, онда је он био јако нервозан. Ти сусрети су били са пуно нежности, са тепањем... Хоћу да кажем да је било и претеране нежности. Она је њега држала за образе, он је њу држао за образе, са пољупцима руку, тепањима "мили мој" - испричао је Блануша.

Слоба из ћелије окренуо Фокс њуз, па натрљао нос Американцима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА