Најновије

ЦРКВУ ПРЕТВОРИЛИ У СМЕТЛИШТЕ И ТОАЛЕТ ЗА АЛБАНСКУ ШКОЛУ: Толико о толеранцији (ФОТО)

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић објавио је на свом Твитер налогу слике цркве Светог Јована Претече у Самодрежи, које сведоче да је ова светиња претворена у сметлиште и јавни тоалет за локалну албанску школу.

Отац Сава Јањић (Фото: Јутјуб)

„Још једна српска православна црква на Косову из 1932. године, саграђена на историјској локацији српске средњовековне цркве, тешко је оштећена од стране косовско-албанских екстремиста током нереда 2004. године”, написао је игуман Сава Јањић.

„Од тада косовске власти никада нису дозволиле њену обнову”, навео је он и додао да су локални косовски Албанци цркву у Самодрежу претворили у сметлиште и јавни тоалет за локалну албанску школу.

„Толико о верској и етничкој толеранцији на Косову”, поручио је игуман Сава Јањић и истакао да међународно посредовање у обнови и заштити цркве до сада није помогло, преноси Танјуг.

Сава Јањић је подсетио и на уништени православни манастир Долац из 14. века, који је до данас девастиран, као и десетине других светиња СПЦ на Косову, док локални политичари тврде да је Косово „рај верске толеранције”.

Како је Грчка разбила илузије Приштине, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА