Најновије

Ево зашто Новак Ђоковић једе траву после освајања Вимблдона (ВИДЕО)

Новак Ђоковић је освојио своју 20. Гренд слем титулу и свој шесту на Вимблдону, чиме је ушао у анале тениса и оборио неке вечне рекорде.

Ђоковић једе траву (Фото: принтскрин)

Најбољи тенисер света, а можемо сада слободно да кажемо и најбољи свих времена, поново је наставио своју традицију након освајања титуле.

Наиме, чим је освојио свој последњи поен против Матеа Беретинија, Новак је чучнуо, почупао је неколико травчица и појео их. Многи се питају зашто је то тако, а Ноле је својевремено то објаснио.

- Зато што сам вегетаријанац - нашалио се прво Новак када су га то питали, а затим објаснио.

- Као клинац сам сањао да освајам Вимблдон, и то ми је још тада била једна од жеља када победим у финалу. Желео сам да урадим нешто другачије, нисам наишао на оригиналнију идеју, па сам одлучио да поједем мало траве. Многи ме питају каквог је укуса, то је најбоља трава на свету - објаснио је Ђоковић.

Ипак, нека стара народна веровања говоре да Новак то ради зато што то значи да "узима пелцер" и да је то знак да ће се вратити и поново освојити пехар на истом месту. Пошто Новаку на Вимблдону недостају још три да постане апсолутни рекордер Вимблдона и претекне Роџера Федерера који има осам титула овде, верујемо да ће бар још три пута јести најукуснију траву на свету.

Огласио се Федерер и поклонио се Новаку. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА