Најновије

СПРЕМАО СЕ ВЕЛИКИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Руси реаговали у последњем моменту

Оружане снаге Руске Федерације спречиле су покушај Оружаних снага Украјине да изврше терористички акт у близини града Шебекино у Белгородској области, ликвидирано више од 30 украјинских терориста

Оружане снаге Руске Федерације спречиле су покушај Оружаних снага Украјине да изврше терористички акт у близини града Шебекино у Белгородској области, саопштило је руско Министарство одбране.

"Јутрос је спречен нови покушај кијевског режима да изврши терористички акт против цивилног становништва града Шебекина", наводи се у саопштењу.

Министарство наводи да су ноћас око 3 сата ујутру украјинске формације са две моторизоване пешадијске чете, ојачане тенковима, покушале да упадну на руску територију.

"Формације кијевског режима су одбијене, претрпевши значајне губитке. Нарушавање границе није дозвољено, ликвидирано је више од 30 украјинских терориста", истиче се.

Додаје да су уништена четири борбена оклопна возила, вишецевни ракетни бацач "град" и један камионет.

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков рекао је да се у Шебекину од украјинског гранатирања запалио студентски дом.

"Граната је погодила зграду студентског дома, која се запалила, а разарања се виде и на управној згради. У граду нема светла", написао је Гладков на Телеграму.

Украјинске снаге од синоћ интензивно гранатирају град Шебекино, који се налази четири километра од границе. Према речима гувернера Белгородске области, погинулих нема, док је најмање осам особа повређено.

КИЈЕВ ЋЕ ПОСТАТИ РУСКИ ГРАД! Москви прети Израелски сценарио

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА