Најновије

СУКОБ БУКТИ! СИРИЈЦИ УПОЗОРАВАЈУ: На нови напад на аеродром Дамаска одговор ће бити напад на Тел Авив

Уколико Савет Безбедности УН не предузме мере поводом ракетних удара Израела по Сирији, Дамаск се може одлучити за симетрични удар по аеродрому Тел-Авива, изјавио је стални представник Сирије у УН Башар Џафари.

Илустрација (Фото: Правда)

Сиријска дипломатија је све досад упорно инсистирала да Свет безбедности УН осуди ракетне и авио-ударе Израела по њеној територији и да предузме мере да ти напади престану.

Џафари је у том контексту додатно појаснио позицију свог државно-војног врха и упозорио:

„Или је дошло време да СБ УН предузме све што је потребно да престани израелски напади или ће Сирија – онима који у Савету праве ратове – скренути пажњу на проблем искористивши своје легитимно право да се брани и да на напад Израела по аеродрому Дамаска одговори симетрично по аеродрому Тел Авива“.

Џафари је ово рекао на заседању Савета безбедности УН.

Израел је свој последњи напад на аеродром Дамаска – који је био највећи од маја прошле године – прогласио за напад на позиције иранске јединице Ал Кудс у непосредној близини аеродрома.

Израелске ракете стизале су са запада, југозапада и југа. Дамаск је објавио да су погинула четири његова војника, а шесторица била рањена.

Док је Џафери наступао у СБ УН, две велике групе припадника сиријске Ал Каиде (Џебат ан-Нусра) од по 200 бојовника, атаковале су положаје сиријске армије у провинцији Идлиб. У близини насеља Абу-Духур и Абу-Шарџа.

Терористи су за напад код Абу-Духура искористили камиказу са аутомобилом пуним експлозива  који је успео да се приближи првој линији владиних снага пре него што је био уништен противтенковском диригованом гранатом.

То је нусровцима дало прилику да на једном месту продру километар и по у дубину, али их је сиријска армија убрзо вратила тамо одакле су и дошли.

Израелска ракета погађа "панцир С1", али и руски систем жестоко разбија! Шта је остало после напада погледајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА