Најновије

НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ ОПТУЖИО ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: “Путин кује тајни план да започне рат против Европе док је свет заокупљен другим стварима”

Русија кује тајни план да започне рат против Европе, док су Америка, Европа и Велика Британија заокупљене климатским променама и европском имиграционом кризом, упозорава бивши генерални секретар НАТО Хорст-Хајнрих Браус.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Према речима немачког генерал-потпуковника у пензији, руски председник Владимир Путин планира регионални рат чланицама ЕУ њима испред носа.

- У време када је наша политчка пажња усмерена ка климатским променама, миграционој кризи, кризи ЕУ и многим другим проблемима који траже заједничко решење, Русија се - ничим изазвана - спрема за регионалне ратове у Европи, које намеравају да окончају уз помоћ претње нуклеарним оружјем - рекао је Браус за немачки "Велт ам зонтаг".

Браус и Јоахим Краузе, директор Института за безбедносну политику Универзитета у Килу, тврде да је циљ руске стратегије тражење сукоба са Западом и подривање јединства западне алијансе.

Браус и Краузе сматрају да је Путин свестан тога да би имао слабе шансе за успех у случају сукоба против НАТО, али да тражи "прилику да повећа надмоћ путем регионалног сукоба у Европи".

Браус и Краузе тврде да би у случају оружаног сукоба, Русија могла да покуша да изврши "изненадни напад ограничених размера, ослањајући се на нуклеарне претње, пре него што НАТО стигне ефикасно да одговори".

Војне стручњаке додатно брине чињеница да Русија наставља да наоружава војску суперсоничним и хиперсоничним ракетама.

Сједињене Државе се такође суочавају са позивима да се разоружају у тренутку када су тензије између две велике силе достигле тачку кључања.

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини изјавила је да је дубоко забринута због нове трке наоружања.

- Успешност Споразума о контроли наоружања, разоружавању и не-ширењу оружја за масовно уништавање захтева његову пуну примену. Хитно захтевамо од Москве да нађе ефикасно решење, које ће отклонити сумње у вези са развојем ракете 9М729 - рекла је она.

Трампов кандидат за секретара одбране би да сруши дил Путина и Ердогана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА