Најновије

"ДВА Ф-14 СУ ПОЛЕТЕЛА ТО ЈУТРО" Лазански открио непознате детаље о паду Крајине! Шиптари са Хрватима сковали стравичан план

Нови амбасадор Србије у Русији и војно-политички аналитичар Мирослав Лазански гостујући у емисији Ново јутро на ТВ Пинк да су Албанци са Косова већином учествовали у хрватским паравојним и војним формацијама током рата у Југославији.

Лазански (Фото: УНС медија центар)

- Хрвати су вратили Албанцима ту врсту услуге тако што су слали своје официре као инструкторе ОВК на Косову. Постоје индиције да је и Крстичевић био један од инструктора - наводи Лазански.

Лазански се упитао и како је могуће да војске РСК и Републике Српске мирно посматрају како хрватске снаге девет месеци у зимским условима граде пут преко Динаре и стварају терен за удар на Книн са севера, а удар са југа је био веома тешко изводив. Већина генерала ЈНА је полагала испит на одбрани средње Далмације.

- Ово је историјско питање, многи сада спекулишу о томе да ли је било издаје, али сазнаћемо.

Туђман и Караџић су се налазили у Аустрији. Руководство на Палама је гледало свој интерес и покушало да заштити себе. Војска Републике Српске није мрднула ни током операције Бљесак.

Џими Картер је стигао на Пале и наводно договорио поделу БиХ са Караџићем. Картер је добио милион долара за ту посредничку улогу, а Караџићева супруга му је исплела жути џемпер. Такав жути џемпер су носили и Ђани Демикелис и Геншер, а то кад сам видео знао сам да је договор пропао. Требало је да западни делови буду евакуисани, а да се Србима да источни део према Србији. Американци су одустали од договора када су се Срби повукли из западних делова БиХ. Убрзо је уследила Сребреница и све оно што се дешавало на истоку БиХ.

Улога Американаца у Олуји је била кључна. Два Ф-14 су полетела то јутро са носача авиона и бомбардовала репетитор Ћићевац изнад Книна и пресекли све радио везе крајишким Србима.

Амерички пензионисани генерали су ангажовани и они су имали легитимно право да учествују у Олуји, али је Хрватска купујући њих, купила и њихове везе.

Туђман је био окружен трустовима мозгова из дијаспоре и Хрватске, а Крајина није имала такву интелектуалну, нити политичку елиту. Такође, однос са Плама и Београдом није био добар. Тада сам још писао после Бљеска да пешчани сат цури и да је питање времена када ће напасти Крајину - каже Лазански.

Србима секли главе, па их пекли у рерни! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА