Најновије

ПУТИН ЗВЕКНУО ШАМАР ЂУКАНОВИЋУ ЗБОГ СРБИЈЕ: Руски председник жестоко ударио по Црногорцима!

Председник Црне Горе Мило Ђукановић добио је жесток политички шамар из Русије са Владимиром Путином на челу, и то због односа режима из Подгорице према Србији.

Владимир Путин (Фото: ria.ru)

Ђукановић је, наиме, оштро критикован из Русије због покушаја да по сваку цену поништи српски идентитет у Црној Гори, до те мере да се чак не устручава да фалсификује историју и удара на Српску православну цркву (СПЦ).

Изазови

- Пракса показује да покушаји формирања сопственог националног идентитета искључиво на основу порицања историјског искуства и прекида веза са суседима, а с надом у светлу евроатлантску будућност, воде само до повећања конфронтације у региону, који је, и без тога, оптерећен бројним изазовима - саопштило је руско министарство спољних послова.

Изразили су наду да ће се створити услови за повратак развоја руско-црногорских односа на узајамно корисним основама.

Опасност за регион

- Црна Гора и Русија имају значајан потенцијал за сарадњу, али се те могућности не користе јер је Подгорица изабрала прозападни курс развоја - констатовали су из руског ресора дипломатије у одговору подгоричким Вијестима на питање какви су тренутни односи двеју земаља.

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић каже за Курир да су из Русије указали да је политика Мила Ђукановића погубна, те да су многи потези које је повукао заправо чист удар на Србију.

- Јасно је да су сви удари на вишевековни српски идентитет у Црној Гори, од покушаја фалсификовања историје, удара на СПЦ и српске корене, у ствари удар на Србију. Из Москве констатују да је таква Ђукановићева политика погубна не само за односе две државе, већ води ка дестабилизацији целог региона - наводи Милачић.

Пуцњава на прослави! Учествовао и Харадинај! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА