Најновије

ОПАСНЕ ДИПЛОМАТСКЕ ИГРЕ: Путин упозорио Вучића да је Меркелова у "дилу" са Шиптарима!

Према информацијама Српског Телеграфа из извора блиских власти у Београду, порука немачке канцеларке Шиптарима је да нипошто не укидају таксе, што ће на дужи рок онемогућити наставак дијалога и било какво компромисно решења за питање Косова.

Владимир Пурин (Фото: ria.ru)

- Београд и косовски Срби у ствари су колатерална штета, с обзиром на то да је основни циљ Ангеле Меркел да умањи амерички утицај у Европи. Она по сваку цену жели да саботира план о подели Косова, иза којег стоје Доналд Трамп и његова администрација, како би Берлин остао, или боље рећи постао, најважнији фактор у региону - објашњава саговорник.

Практично, напомиње он, све што ради Рамуш Харадинај договорено је са Меркеловом.

- Није случајно он после недавног састанка с Ангелом Меркел поручио да му она није ни тражила да укине таксе, а да је изостала било каква њена реакција. Док из Берлина с времена на време стижу декларативне поруке да таксе треба укинути, у стварности Немачка подржава Приштину у свим опструкцијама за наставак дијалога - каже извор нашег листа, уз напомену да у овом тренутку бесни рат Немачке и Америке, па наводи и примере: гасовод "Северни ток 2", Брегзит, трговински рат, спорови око финансирања НАТО, евентуална војна интервенција у Ирану.

Ким надгледао лансирање крстарећих ракета, Јужна Кореја одмах реаговала! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА