Најновије

ПУТИН ГРМЕО НА САВ ГЛАС! ПОСЛАО ОШТРУ ПОРУКУ О ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ: Неке земље бесрамно намећу нетачне разлоге почетка сукоба!

У неким земаљама наставља се са наметањем бесрамно нетачних разлога за Други светски рат, рекао је вечерас руски председник Владимир Путин, у поздравном обраћању на отварању изложбе "1939. Почетак Другог светског рата".

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Изложба која је отворена у Руском савезном архиву покрива период између тренутка када је Чехословачка престала да постоји као суверена држава у марту 1939. и напада Немачке на Пољску 1. септембра 1939.

"Други светски рат је била ужасна несрећа за читаво човечанство, која је нанела дубоке ране милионима људи и оставила трага на судбине генерација", подвукао је Путин.

Он је нагласио да, нажалост, у неким земљама постоје напори да се узроци за Други светски рат преправе због личних, политичких и економских интереса, историјске чињенице се искривљују, док се безобразно непоштени погледи и закључци намећу на основу нагађања и спекулација, преноси ТАСС.

Према речима Путина, у том смислу ће оригинални докази из тог времена, представљени на овој изложби, бити од изузетне важности.

Москва упутила оштро упозорење! Чека се одговор Вашингтона! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА