Најновије

СУДБИНА УКРАЈИНЕ ЈЕ НА СТОЛУ: Путин и Меркел за специјални статус Донбаса!

Руски председник Владимир Путин и немачка канцеларка Ангела Меркел истакли су значај увођења специјалног статуса Донбаса у украјинске законе.

Ангела Меркел и Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Како је саопштио Кремљ, они су о томе разговарали у телефонском разговору у понедељак.

Како се наводи, обе стране су истакле значај пуне примене Споразума из Минска и осталих споразума за решење украјинског конфликта.

"Саговорници су поновили посвећеност даљој координацији напорима Русије и немачке у оквиру Нормандијске четворке, укључујући припреме за самит у том формату", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су Путин и Меркел до детаља размотрили питања у вези са решењем украјинске кризе, са посебним акцентом на Штајнмајерову формулу, коју су потписали представници Кијева, Доњецка и Лугањска у Контакт групи, преноси Тас с.

У саопштењу стоји да је било речи и о условима за транзит руског гаса кроз украјинску територију, о чему се воде трилатерални преговори између Русије, Украјине и Европске комисије.

"У делу разговора посвећеном Сирији, саговорници су истакли значај решавања хуманитарних проблема, укључујући повратак избеглица својим домовима", каже се у саопштењу Кремља.

Планови Вашингтона повећавају ризик од избијања нуклеарног рата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА