Најновије

"УВЕК ПОСТОЈИ НАДА!": Путин проговорио о односима Украјине и Русије

Председник Русије Владимир Путин каже да се нада да ће постићи договор са украјинским колегом Володомиром Зеленским за побољшање одноша две земље.

Владимир Путин, Володимир Зеленски (Фото: president.gov.ua/pravda.rs)

"Увек постоји нада", рекао је Путин у интервјуу за Тасс.

Путин је оценио и да је дошло до промена у ставовима његовог украјинског колеге.

"Нажалост, видели смо да је Зеленски, након повратка из Париза (где је одржан самит нормандијске четворке о украјинској кризи), почео да говори о потреби да се измени споразум из Минска. То отвара питања...", рекао је Путин.

У исто време, Путин подсећа да су Русија и Украјина успеле да се договоре о размени затвореника, као и о транзиту гаса кроз Украјину.

Путин је рекао и да руско-украјинска сарадња узнемирава многе земље и да би зато учиниле било шта да их раздвоје, али није прецизирао на које земље мисли.

Зеленски, који је постао председник на изборима у пролеће 2019. године, рекао је да је његов главни циљ да се оконча конфликт у источној Украјини и исказао спремност да се имплементира споразум из Минска.

Тасс подсећа да је на иницијативу украјинског председника дошло и до првог телефонског разговора руског и украјинског председника.

Прошле јесени је дошло до прве размене заробљеника, а крајем прошле године су се Гаспром и Нафтогас договорили да продуже договор о транзиту гаса за Европу кроз Украјину.

Министар одбране најавио активирање С-400! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА