Најновије

ТРАМП У БОЛНИЦИ, ПУТИН ПОД СТАКЛЕНИМ ЗВОНОМ: Ево како руског председника чувају од вируса корона

Од почетка пандемије корона вируса руски председник Владимир Путин живи и ради у посебним условима.

Владимир Путин (Фото: Министарство одбране Русије)

Предузете су ригорозне мере да би се по сваку цену заштитило његово здравље, преноси Јутарњи лист позивајући се на писање Би-Би-Сија на руском језику.

Као и велики број људи у свету, Путин користи модерне технологије за извршавање својих радних обавеза, па тако већину састанака одржава онлајн користећи платформу Зоом.

Од како је средином марта пандемија стигла до Русије Владимир Путин је практично у изолацији. Симбол његове пандемијске владавине постале су слике на којима он, сасвим сам, седи за масивним радним столом размера у ништа мање грандиозном кабинету у својој подмосковској резиденцији Ново Огорјово и преко великог броја екрана комуницира са својим сарадницима уз помоћ Zoom-а.

Из Кремља, у којем се налази много људи, отишао је у резиденцију у Ново Огорјову где је са њим знатно мање људи. По његовом доласку у Ново Огорјово, особље које је већ тамо било - припадници службе безбедности, домаћице, кувари и помоћно особље - од марта није напуштало тај простор. Нису ишли својим кухама и седмично се контролишу, преноси портал Кликс.

Током лета руски председник је излазио у јавност, али није имао превише контакта с људима и држао се на дистанци. Сви који су морали да буду с њим у контакту прошли су кроз ригорозне контроле и морали су да имају тестове старе најмање два дана. Чак су у црноморском председничком санаторијуму, недалеко од Сочија, морали да буду у карантину који је трајао више од две седмице.

Они који су морали да напусте Ново Огорјово, јер су лети с Путином ишли на неке његове сусрете у Сочи или у другу добро чувану председничку базу Бочаров Ручеј, морали су бити најмање у двоседмичној, па чак и у изолацији која је трајала месец дана. Они који су у непосредном контакту с њим не могу бити у кућној изолацији, већ под надзором посебног лекарског тима из Кремља.

Исто тако сви запослени у председничком кабинету, без изузетка, сретали се с њим или не, морају на седмична тестирања, а кретање и учествовање у јавним или већим породичним окупљањима им је ограничено.

Без најмање три дана старог теста нико не може ни у близину Новог Огорјова, а камоли на његово подручје или да ступи у контакт с особљем које је у контакту с Путином.

Због тога је на одређено време распуштен и деск кремаљских новинара, јер ионако не могу да снимају и лично присуствују (сем путем видеолинка) Путиновим сусретима и догађањима на којима он учествује.

Од почетка пандемије Путин је имао само два државна сусрета - са председником Белорусије Александром Лукашенком и челником Киргизије Сооронбајем Жеенековом, који су пре састанка морали да покажу резултате тестирања.

Руски председник је први пут одложио и традиционалну "Директну линију" као годишњи сусрет са грађанима и новинарима када сатима одговара на питања суграђана који месецима на одређене адресе и бројеве постављају питања.

Какав ће бити попис становништва у Црној Гори, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА