Најновије

"СРБИ БИ ТО ПРИХВАТИЛИ СА ОДУШЕВЉЕЊЕМ!": Руси траже од Путина да подржи постављање споменика Александру Невском у Београду

Лидер странке Праведна Русија Сергеј Миронов обратио се писменим путем председнику Русије Владимиру Путину са молбом да подржи постављање споменика Александру Невском у престоници Србије, саопштила је прес-служба парламентарца.

Владимир Путин у Београду. (Фото: Јутјуб)

Према саопштењу групе која је покренула иницијативу о подизању споменика под руководством уметника Алексеја Сергијенка, власти у Београду и Српска православна црква, која такође поштује Александра Невског као светитеља, са одушевљењем су прихватили идеју.

Истиче се да је Саборна црква Светог Александра Невског у Београду једно од могућих места за постављање споменика.

„Написао сам писмо, послао. Чекаћемо. Ствари које показују наш заједнички темељ су важне за будуће генерације, јер политичари долазе и одлазе, а народ остаје. Стога, када сте ми се обратили, одлучио сам да вас подржим, послао сам писмо Путину. Сада ћемо чекати реакцију и у зависности од ње предузимати даље кораке“, рекао је Миронов на састанку са групом која је покренула иницијативу.
Додаје се да би се одлука о постављању споменика у Београду, који је поклонила јавност Санкт Петербурга, могла поклопити са периодом посете руског лидера Србији.

Испливала на видело горка истина, Баку жешће лагао свој народ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА