Најновије

КАД ПУТИН ЗОВЕ ДВА ПУТА Силе преко телефона склопиле споразум који ће се осетити и у Србији!

У другом телефонском разговору ове недеље, руски председник Владимир Путин и саудијски принц Мохамед бин Салман Ал Сауд фокусирали су се на споразуме у оквиру организације прозвођача нафте ОПЕК-а и изразили спремност за даљу сарадњу у тој области, јавља ТАС С.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

У наставку претходног телефонског разговора, 13. октобра, они су разменили мишљења о имплементацији постојећих споразума у оквиру ОПЕК-а и још једном потврдили спремност за блиску сарадњу у тој области, ради одржавања стабилности на светском тржишту енергената, саопштио је Кремљ.

На захтев Саудијске Арабије, руски председник и саудијски принц су 13. октобра одржали телефонски разговор у којем је акценат стављен на билатералну сарадњу, укључујући и у оквиру ОПЕК-а.

Ажурирани споразум ОПЕК-а ступио је на снагу 1. маја. Земље обухваћене споразумом су се сложиле да смање производњу нафте за 9,7 милиона барела по дану у мају и јулу. Од августа до децембра ове године, производња нафте требало би да буде смањена за 7,7 милиона барела по дану, а од јануара 2021. до априла 2022. године за 5,8 милиона барела по дану.

Споразум ће бити на снази две године, али би услови које предвиђа могли да буду измењени у децембру 2021. године.

Јермени растурили азербејџанске снаге! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА