Најновије

ЈАСНА ПОРУКА МОСКВЕ: Један од најближих Путинових сарадника на Дан државности у Србији

У понедељак у посету Србији на Дан државности, 15. фебруар, стиже потпредседник руске владе и један од најближих сарадника председника Владимира Путина Јуриј Борисов, најавио је данас министар за иновације у Влади Србије Ненад Поповић.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Он је у интервјуу за ТВ Пинк оценио да долазак Борисова представља јасну Путинову поруку какав је његов однос према Србији.

“Председник Русије је решио да Србији за овај празник пошаље веома јасну поруку да је он уз њу, да је Русија уз српски народ и једног од својих најближих сарадника, потпредседник владе Јурија Борисова, одредио је да дође у Србију за Дан државности”, рекао је Поповић.

Како је рекао, када страни државници долазе на државни празник друге земље у посету, то је велика част и исказивање посебног поштовања.

Поповић је истакао да је Борисов одговован за два најважнија сектора - цела руска привреда и војна индустрија су под његовом ингеренцијом, као и производња вакцина.

“Србија има одличну сарадњу у војној индустији с Русијом и његов доказак представља јасну поруку Владимира Путина какав је његов однос према Србији, али и однос поштовања према председнику Александру Вучићу”, рекао је Поповић.

Борисов и Поповић су иначе копредседници Међувладиног комитета Русије и Србије, који ће се састати током посете руског званичника.

Да ли ће Путин присајединити Донбас Русији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА