Најновије

ЗАРОБЉЕНИЦИ ЋЕ БИТИ ОСЛОБОЂЕНИ ЗАХВАЉУЈУЋИ ВАКЦИНАМА? Процуреле тајне информације, Спутњик Ве је цена откупа!

Израел је платио Русији 1,2 милиона долара како би обезбедила вакцине сиријској влади, као део договора којим ће Сиријци ослободити Израелке које су заробљене у Дамаску.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Израел је платио Русији 1,2 милиона долара како би обезбедила вакцине сиријској влади, као део договора којим ће Сиријци ослободити Израелке које су заробљене у Дамаску, пренео је АП писање израелских медија.

- Услови тајне трговине коју је Москва организовала између две непријатељске земље и даље су нејасни. Али чињеница да Израел омогућава вакцине Сирији, непријатељској земљи, која срађује са такође непријатељским иранским снагама, изазвала је критике у Израелу. Овим је скренута пажња на одбијање Израела да обезбеди значајне количине доза милионима Палестинаца који живе на Западној обали и у појасу Газе - наводи се у тексту агенције АП.

На јучерашњој конференцији за новинаре премијер Израела Бењамин Нетањаху је рекао да "ниједна израелска вакцина" није умешана у договор.

Међутим, додаје АП, он није прецизирао да ли је Израел платио за руске вакцине и додао је да Русија инсистира да све остане у тајности.

Из кабинета премијера Нетањахуја су одбили да дају више детаља о споразуму.

Израел ће уз помоћ Русије ослобидити своје држављанке у Сирији

Израел је 19. фебруара саопштио да је постигао договор уз посредништво Русије да се ослободе младе Израелке које су прешле границу и ушле у Сирију раније овог месеца.

Израел је додао да је ослободио два сиријска пастира који су ушли на израелску територију.

Као део договора о размени затвореника уз посредништво Москве, Израел је платио Русији да обезбеди Сирији непознату количину доза Спутњик Ве вакцине, јавили су израелски међи.

Руски директни инвестициони донт, која је развијала Спутњик Ве, рекла је у новембру да ће доза вакцине коштати 10 долара на међународном тржисту.

Сирија је пустила израелског држављанина који је ушао у њихову земљу илегално, а Израел је пустио двојицу сиријских пастира.

Сиријска државна новинска агенција је демантовала постојање таквог договора.

Сви се смеју Бајденовој одлуци да не позове руског лидера на самит Г7! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА