Најновије

"Владу да преузме Абазовић"

Случај министра Владимира Лепосавића је још један показатељ да су Здравко Кривокапић и његова влада способни само да производе кризе, каже Владимир Павићевић.

Дритан Абазовић. (Фото: Јутјуб)

Директор подгоричког Друштва за истраживање политике и политичке теорије каже да је Кривокапић од почетка мандата у многим поступцима показивао политику потпуне дезоријентисаности која је, како каже, мимо политичке логике и стабилизације прилика у Црној Гори.

Предлог за смену министра Лепосавића види као резултат неразумевања политике, незнања и дезоријентисаности актуелног премијера.

"Кључна реч за дефинисање његовог деловања у ова четири месеца је неспособност и кризе које одражавају његову неспособност", каже Павићевић.

Према његовој оцени, Кривокапић је остао без икаквог ауторитета и политичке тежине, а садашња криза може да се реши његовом оставком, док владу, како каже, треба да преузме садашњи потпредседник владе Дритан Абазовић и да у њу уђу "политички ауторитети" из Демократског фронта.

"Да се Кривокапић помери са места председника владе јер је показао да је неспособан, а да Абазовић, који је ипак показао једну одважност, одлучност и сналажљивост, преузме владу и да се коначно нормализује стање и стабилизују политичке прилике у Црној Гори", наводи Павићевић.

Према његовој оцени, неизвесно је да ли ће Скупштина Црне Горе сменити Лепосавића или неће, а кључним питањем сматра понашање Кривокапића и последице његовог деловања.

"Једино ДПС Мила Ðукановића има огромно интересовање да Кривокапић настави да ради као што је до сада, у ДПС се сада наслађују и зато треба да се прекине са том праксом", истиче Павићевић.

Додаје да је Кривокапић показао да није био прави избор за премијера, имајући у виду да је власт смењена после 30 година и да је најозбиљније требало приступити променама.

"Уместо озбиљног приступа, Кривокапић се понашао као неко ко нема појма шта га је снашло и где се налази. То мора да се мења, ако нова власт хоће да направи неки резултат", закључује Павићевић.

Ни брат ни кумови, на документу је Вучићев потпис! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА