Најновије

СПИСАК СТВАРИ КОЈЕ СУ ЗАБРАЊЕНЕ НАКОН СЕ*СА: Могу да вам оштете здравље

Кад размишљате о најопуштенијим тренуцима, онај одмах након секса вероватно је на врху листе. Али треба припазити јер у том пост-оргазмичном времену, постоји неколико ствари које жене никако не би смеле да раде.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Кад је вагина лубрикована, натечена и изиритирана од трљања, то мења начин на који реагује на спољне утицаје. Баш због тога ово треба избегавати…

Никако немојте заборавити да одете у тоалет

Овде се подразумева мала нужда. За време пенетрације, бактерије долазе до мокраћног канала. Зато од превише секса можете добити уринарну инфекцију. Дакле, кад завршите с вођењем љубави, скокните до ве це-а и уринирајте у року од сат времена.

Немојте се туширати гелом

Иако неке жене одмах након секса имају потребу за прањем, гинеколози саветују да то избегнете јер је потпуно непотребно. Зашто? Не само да можете добити алергијску реакцију ако користите сапуне који у себи имају јаке хемикалије, већ можете изазвати и сувоћу вагине. Зато се радије „заштитите“ лубрикантом, а пошто је вагина орган који се сам чисти, све што не треба да буде унутра, изаћи ће напоље. Коришћењем сапуна на иритирану кожу након секса и натечену материцу, можете изазвати нежељене реакције. Гинеколози кажу да нешто што не би ставили у уста, не би требало ни да буде близу вагине.

Немојте спавати у секси доњем рубљу

Памучно доње рубље је ОК, у њему тело може дисати, али сви остали материјали никако! Након секса тело је влажно и топло, а вештачки материјали у себи задржавају влагу па можете добити гљивичне инфекције.

Купање у ђакузију

Иако ово можда звучи као супер активност након секса, имамо лоше вести… Кад вулва набубри због сексуалне стимулације, повећава се вероватноћа да ћете добити инфекцију. Ако сте у ђакузију с партнером, постоји шанса да ће у додир с вашом вагином доћи и бактерије с њихове коже и ануса. Исто тако, кад сте у води, то повећава осетљивост делова вашег тела на бактерије јер се смањује аутоматска антибактеријска заштита на кожи.

Брисање влажним марамицама

Ако сте осетљиве на алкохол, глицерин, мирисе или нека уља, влажне марамице могле би узорковати алергије. Зато боље бирајте добри стари тоалет папир и добро осушите.

Зна се када су жене најзагрејаније, а када мушкарци нису ни за шта. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Крстарица

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА