Најновије

ПУТИН ШМЕКЕРСКИ СА БАЈДЕНОМ РЕШИО ПРОБЛЕМ?! Бела кућа све стопирала, Украјинци остају без америчког оружја! (ВИДЕО)

Бела кућа је наводно замрзнула војни пакет у вредности од 100 милијарди долара за Украјину. Првобитно је пакет планиран као одговор на оно што су САД сматрале агресивним руским нагомилавањем трупа дуж украјинске границе.

Џо Бајден и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Бела кућа је привремено зауставила пакет војне помоћи Украјини који би вредео до 100 милијарди долара и укључивао би смртоносно оружје, известио је "Politico".

Владимир Путин и Џо Бајден су се 16. јуна састали у Женеви и то је био њихов први сусрет од како је Бајден постао амерички председник. Односи између две земље су посебно захладнели када је Бајден у једном интервјуу Путина назвао "убицом". 

Тада су амерички и руски амбасадор напустили Москву, односно Вашингтон и дошло је до наглог захлађења односа.

Претходно су САД обећале Украјини испоруку наоружања у износу од 150 милијарди долара, али су после састанка у Женеви неке ствари промењене и вероватно је направљен договор да Бела кућа одустане или бар стопира на неко време слање оружја Кијеву који гомила трупе ка Донбасу и Криму надајући се скорашњем чланству у НАТО-у и потенцијалном новом фазом рата против руског елемента у Донбасу и на Криму.

Срби на Твитеру бесни због срамне одлуке црногорског парламента о Сребреници! Траже од Србије да реагује! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Sputnik International

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА