Најновије

"ОДГОВОРИЋЕМО И ТО ЖЕСТОКО!": Русија последњи пут упозорила противнике да пазе шта раде! (ВИДЕО)

Русија ће жестоко одговарати на провокације у близини њених граница попут оне која се догодила са британским разарачем у Црном мору.

Владимир Путин. (Фото: mil.ru/pravda.rs)

То је изјавио заменик секретара Савета безбедности Русије Михаил Попов и нагласио да се национална припадност починиоца прекршаја том приликом неће узимати у обзир.

- Предлажемо нашим противницима да се веома добро запитају да ли им је уопште паметно да организују провокације таквог типа и да узму у обзир могућности руских оружаних снага - нагласио је Попов у интервјуу за лист "Руска газета".

Такође је казао и да изјаве британских политичара везаних за инцидент са разарачем не искључују да до сличних инцидената у водама Руске Федерације може доћи и убудуће.

- Британски морнари су свесно ишли на провокацију, међутим, Русија је на време све то спречила - нагласио је он.

Попов је такође рекао и да је Запад заузео курс на војно-стратешки и политички притисак на Русију као и на намерну ескалацију војних тензија у близини граница Русије, а како је појаснио, акценат је стављен на флоту држава-чланица НАТО-а, док све ставке међународног поморског права Запад тумачи апсолутно произвољно.

Поред тога, на минулим војним вежбама "Дефендер јуроп 2021" НАТО снаге су увежбавале пробијање руских одбрамбених зона, као и пребацивање велике количине војске из САД у Европу, закључио је Попов.

Подсетимо, британски разарач "Дефендер" је 23. јуна ушао три километра у територијално море и прешао руску границу у подручју рта Фиолент на Криму. Руски гранични брод је испалио хице упозорења, а авион Су-24М извео упозоравајуће бомбардовање у правцу кретања брода.

Британско Министарство одбране и владин кабинет тврде да није пуцано на разарач и да се он није налазио у руским територијалним водама. Међутим, новинар који се налазио на британском броду потврдио је да је брод намерно ушао у руске територијалне воде. Русија је одлучно реаговала.

Из Москве су поручили да Лондон мора да буде свестан последица својих поступака, свака провокација у близини руских граница подразумеваће оштар и адекватан одговор.

Амери наоружавају шиптаре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniiknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА