Најновије

НОВИ РУСКИ ЛОВАЦ СУ-75: Зашто се баш тако зове?

Шеф Министарства индустрије и трговине Русије Денис Мантуров објаснио је име једномоторног ловца Шах-мат који је створила државна корпорација Ростех. Према његовим речима, ловац заиста може добити име Су-75, наводи ТВ канал РБК.

Су-75 (Фото: РИА Новости)

„Поента је да је ово радни назив. Наравно, на крају ћемо доћи до традиционалне номенклатуре, на коју смо навикли. Највероватније је ово Су-75. То јест, ако је база узета са Су-57, онда је ово верзија Су-75”, објаснио је Мантуров.

У исто време, инжињери су смислили назив Шах-мат. Мантуров је уверен да ће ловац бити тражен на тржишту: "С обзиром на то да је јефтинији, много јефтинији, једнако је и мобилан."

У јулу је Ростех представио на Међународном ваздухопловном и свемирском салону 2021 (МАКС-21) представио овај вазудухоплов. Према речима шефа државне корпорације Сергеја Чемезова, једномоторни тактички ловац, чији је модел представљен на МАКС-2021, коштаће од 25 до 30 милиона долара. Према речима шефа Уједињених авио -корпорација (UAC) Јурија Сљусара, авион приказан на изложби је модел који ће летети 2023. године.

А какав бомбардер праве руси, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА