Најновије

КИНЕЗИ ОДУШЕВЉЕНИ "СУДЊИМ ДАНОМ": Руски авион ће спречити велику катастрофу

Нова генерација руских авиона, укључујући летелице "Судњег дана", потребна је како би се спречиле катастрофалне последице повезане са претњом сајбер-напада, пише кинески портал "Пејпер".

Руски авион. (Фото: Јутјуб)

У чланку се наводи да су се појавом хиперсоничних ракета, електромагнетног импулсног оружја и сајбер-оружја нагло повећали захтеви за безбедност система за управљање нуклеарним снагама. Најновије нуклеарно оружје постаје све осетљивије на сајбер-нападе, истиче портал.

- Гаранције нуклеарног обуздавања директно зависе од ефикасности система за управљање нуклеарним снагама да се одупру хакерским нападима - објаснио је новинар "Пејпера". У чланку су издвојене и неке перформансе руског ваздушног командног пункта.

Домет лета нових авиона "Судњег дана", како су западни медији назвали те летелице, удвостручиће се у поређењу са претходником. Такође ће моћи да врше допуну горива у ваздуху.

Ваздушни командни пункт и његова унутрашња опрема имаће заштиту од радијације и других штетних фактора нуклеарне експлозије у условима нуклеарног рата.

Русија ради на новом типу авиона "Судњег дана", који узима у обзир појаву модерних средстава везе и обраде информација, укључујући оне из космоса. Разлог је, како истичу руски експерти, чињеница да док год има нуклеарног оружја, нису заустављене казаљке на сату "Судњег дана".

Овако је гвоздена купола пресрела ракете из Либана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА