Најновије

ПРЕПАО СЕ НАРОДА! Вучић одустао од ковид пасоша: Не смем да кршимо Устав

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је апсолутно за вакцинацију, јер је то најважније у борби против ковида 19 и за чување живота људи и одбацио примедбе да се не замера антиваксерима због избора наредне године, наводећи да никада ништа није радио због избора, али да и поред сопственог чврстог става за вакцинацију, не може да допусти кршење Устава

Вучић (Фото: predsednik.rs)

Вучић је, у Хит твиту на питање да ли ће примити трећу дозу, када за то дође време, одговорио:“Наравно“.

На констатацију да има примедби на његов рачун да се не замера антиваксерима, јер ће они бити користан део бирачког тела, Вучић је рекао да то нема везе са здравим разумом, и да је увек имао одговоран и озбиљан став и истицао да је вакцинација нешто најважније.

Нико од политичара није критиковао бесмислене завереничке теорије о томе како им лонци и шерпе стоје на рукама када приме вакцине... То је невероватно, приметио је Вучић. Он је додао да су против вакцине углавном сиромашнији, али добри људи који не верују у модерне методе, или лако поверују у завереничке теорије.

Многе сам, чини ми се успео да убедим да се вакцинишу. Да урадим све, не могу, али апсолутно сам за вакцинацију. Зато смо и обезбедили све ове вакцине, а ускоро стиже и Модерна. Која то земља има? Ускоро на тржиште стижу и руска вакцина коју смо произвели, а биће и кинеска, рекао је Вучић.

Додао је да се за мање од годину дана очекује „супер вакцина“, која ће да обухвати цео вирус, да све његове варијанте покрије и да има снажније дејство које до сад нисмо успели да видимо.

Има, подсећа, и вакцинисаних који су заражени, али имају неупоредиво већу шансу да преживе, наводећи као пример за то своју мајку.

На питање шта се променило од времена када је у бившкој Југославији увела обавезна вакцинација против великих богиња, рекао је да се променио Устав, који морамо да поштујемо, као и људи.

Стално слушам приче о изборима. Никад ништа не радим због избора. То су људи који полазе од себе, а ништа нису разумели. Говоре да сам стално у кампањи, како онда радим нешто због избора? Ми смо изашли на изборе и када смо смањили плате и пензије, али су јуди видели да имамо план. Јер ја не гледам Србију каква ће да буде у марту следеће године, него у марту 2025, 2030, 2050.године. Мене Србија интересује више од останка на власти, нагласио је Вучић.

Лавров подржао Србију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА