Најновије

Кина најавила да је спремна да изведе превентивни нуклеарни удар на Сједињене Државе

По први пут, власти НР Кине објавиле су своју спремност да изведу превентивни нуклеарни удар на Сједињене Државе.

Ђинпинг (Фото: Синхуа)

Провокативне акције Сједињених Држава и политика усмерена против НРК довеле су до чињенице да је Кина по први пут изјавила своју спремност да нанесе превентивни нуклеарни удар на територију Сједињених Америчких Држава.

Ово ће, према речима бившег сталног представника Народне Републике Кине при УН, Сха Зуканг, бити одговор на поступке Сједињених Држава, док се, судећи по датом саопштењу, такве мере не односе само на САД , већ и према другим земљама које изражавају непријатељске намере према Кини.

„Земље непријатељске према нама више се не стиде да директно демонстрирају антикинеске намере. Ово је јасна претња нашим интересима, сигурности наших грађана “, рекао је Сха Зуканг у саопштењу.

Изјава НР Кине изазвала је незадовољство на Западу, где су кинеске претње употребом нуклеарног оружја назване неприхватљивим и зато су позвале на оштре мере против Пекинга. Међутим, ово ће само појачати ескалацију тензија.

„Уместо да одустане од провокација и оштре реторике против Кине, Запад жели да повећа притисак на Кину. Очигледно је да велики број земаља не прихвата употребу кинеског нуклеарног оружја. Пре или касније, акције западних земаља у близини граница НР Кине довешће до чињенице да ће авиони и ратни бродови који крше суверенитет НР Кине бити једноставно уништени, јер Запад разуме само чврсту моћ “, примећује кинески експерт.

Вучић одустао од ковид пасоша. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА