Најновије

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ПЛАКАО ГЛЕДАЈУЋИ ОВУ СЦЕНУ: Отац даје своју ћеркицу америчким војницима у Кабулу, шта је било са бебом? (ВИДЕО)

Беба коју је Авганистанац предао у руке америчким војницима преко бодљикаве жице на аеродрому у Кабулу половином августа, сада живи са својом породицом у америчкој држави Аризона.

Амерички војници са бебом. (Фото: Твитер видео)

Потресни снимак је кружио на друштвеним мрежама, како отац даје своју девојчицу у руке америчким војницима, који су је сачували и вратили њеној породици током масовне евакуације из престонице Авганистана. Беба Лија сада је стара 16 недеља, а имала је само 17 дана када се појавио видео снимак како отац Хамид покушава да је спасе од хаоса у Кабулу, пренео је лист "Хил".

Хамид је радио на аеродрому као преводилац приликом евакуације из Авганистана, а био је такође саветник за културу америчкој војсци неколико година и присуствовао је састанцима високих званичника.

Како је рекао, да након што су талибани 15. августа преузели Кабул, постало је јасно да он и његова породица не могу више да остану у Авганистану.

- Добијали смо информације да су људи убијани или нестали. Због моје повезаности са војском, знао сам да ће мој дом бити следећа мета. Није било питање да ли ће, него када - додао је Хамид.

Пун идентитет Хамида и његове породице није објављен из безбедносних разлога.

Хрватска наоружава шиптаре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА