Најновије

Затворите границе и размислите како ћете да купујете енергенте од Русије

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је у интервјуу за РИА Новости да је спреман да заустави транзит енергетских ресурса у случају да Пољска реализује претње затварањем границе.

Северни ток (Фото: РИА)

„Слушајте, када ме буду гушили Пољаци или неки други Пољаци, мислите ли да ћу да се обазирем на неке уговоре? Ма дајте, о чему причате?“, рекао је он.

На питање да ли мисли озбиљно, Лукашенко је одговорио: „Наравно, озбиљно“.

"Пољаци су одлучили да затворе границу са Белорусијом. Добро, затворите је. Ми не путујемо често у Европску унију. Данас нас интересују Русија, Кина и исток највише. А шта ако ја затворим? Шта ће се онда десити са прометом који углавном иде у Русију и Кину преко нас?“, упитао је Лукашенко.

Према његовим речима, јужна граница између Русије и Украјине је затворена, односно неће проћи кроз Украјину, а да кроз балтичке државе нема путева.

„Зато, пре него што дате изјаве, морате да укључите свој пилећи мозак и размислите о чему лупетате“, рекао је белоруски председник.

Позвао је Пољаке да затворе границу и да виде ко ће од тога имати највећу штету.

„На штету коме ћете затворити границу. Самима себи? Онда, затворите и размислите како ћете да купујете енергенте од Русије“, додао је Лукашенко.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА