Најновије

ИЗВЕЛИ МЕ НА СИЛУ ИЗ АВИОНА И РЕКЛИ - СКИДАЈ ГАЋЕ: Никад нећу заборавити ТРАУМУ, све су гледали полицајци с машинкама

Британска држављанка Менди је, 2. октобра 2020. године, седела у авиону који је требао да путује из Дохе за Џакарту када је замољена да сиђе, праћена наоружаним полицајцима у амбулантна кола на писти, и против њене воље јој је извршен инвазивни гинеколошки преглед - без икаквог објашњења.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Она је сада једна од више жена које се спремају да покрену судски поступак против Катар Ервејз-а, међународног аеродрома Хамад у Дохи и Управе за цивилно ваздухопловство Катара. Менди је Британка, док су остале жене Аустралијанке које су летеле из Дохе за Сиднеј.Катар је признао да је више жена прегледано, рекавши да је то зато што су власти откриле новорођену бебу у купатилу аеродрома и желеле да пронађу мајку. "Било је ужасно, свакодневно изнова проживљавам те сцене", рекла је 51-годишња Менди.

Портпарол британске Канцеларије за спољне послове, комонвелт и развој рекао је да је подржао две Британке након инцидента, додајући: "Званично смо изразили забринутост катарским властима Катар ервејзом, и тражили уверавања да ће то бити темељно истражено и да ће предузети све мере како се овај инцидент не би поновио".

Наоружана полиција
Менди је долетела из Лондона и била у транзиту у Дохи да би на крају стигла до Балија у Индонезију.

"Седела сам у авиону, приметила сам да лет касни, када је свима речено да изађу из авиона. Путнике су довели до капије и ту су их сачекали наоружани полицајци, а онда је одабрано неколико жена из групе", рекла је Менди и додала:

"Пришла ми је полицајка, било је прилично застрашујуће. Изабрала је мене и још две или три жене и захтевала да је пратимо. Полицајка није скидала поглед са мене", рекла је Менди.

Она је потом, како је рекла, одвезена у возило хитне помоћи, где је чекала медицинска сестра.

"Наредила ми је да легнем на кревет, што сам и урадила. Затим ме је замолила да се скинем од струка наниже. Била сам шокирана. Погледала је моју гениталну област и проверила да ли сам се заиста породила или не. Била је то једна од оних ситуација 'бори се или бежи'. Увек сам веровала да ћу бити једна од оних људи који ће се свађати јер себе сматрам прилично снажном, али... била сам слеђена. Када сам се сабрала и успела да проговорим, питала сам докторицу, зашто је морала да ме 'тамо' проверава", рекла је Менди.

Тада јој је речено за бебу. Менди је рекла да је провела наредних неколико недеља "у стању шока". Осећала се збуњено и увређено, посебно имајући у виду да је старија од осталих жена.

"Осећала сам се као да сам нападнута. Нисам имала избора, морала сам то да урадим, поготово што су ме држали на нишану. Чак су дошли и полицајци са митраљезом и стајали на три метра од мене. Било је ужасно", рекла је Менди.

Влада Катара је признала да "да су полицајци претресли известан број путника" и да су "кршене стандардне процедуре". Катарски премијер се извинио, назвавши претресе "неприхватљивим".

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА